Voi deveni un miliardar dacă sunt hotărât să fiu unul și voi depune munca necesară?

Nu, pentru că:

    
Există doar aproximativ 2.000 de miliardari la nivel global. Numeroși oameni muncesc din greu. Zeci de milioane
    
Fiind un miliardar, este nevoie de noroc. După cum a spus Mark Cuban, "dacă ar fi trebuit să încep din nou, aș putea deveni milionar. Dar un miliardar, care are noroc ".
    
Conform punctului 2, valorile de mai jos ale cărților fac câteva puncte-cheie.




    
Ponderea celor mai bogați oameni din lume (în termeni de ajustare a inflației) sa născut în jurul aceleiași perioade (Carnagie, Fiord, Rockerfella etc. care au avut mai mult decât Bezos astăzi)
    
Majoritatea jucătorilor hochei canadieni s-au născut în ianuarie-martie
    
Bill Gates sa născut la un moment similar cu alți miliardari de tehnologie
    
Punctul pe care Gladwell îl face este talentul natural nu este important deasupra unui anumit punct. Practica contează mult mai mult. Cu toate acestea, nu toată lumea este în aceeași poziție de a practica. Dacă Bill Gates era în vârsta de 20 și 30 de ani în timpul Depresiunii și a celui de-al Doilea Război Mondial, nu ar fi la fel de bogat astăzi. Dacă sa născut astăzi, este puțin probabil să-și repete succesul, deoarece industria IT este acum mai dezvoltată. Deci, calendarul și șansele joacă un rol imens
    
Câștiguri mici compuse. De exemplu, la vârsta de 5 ani, cei mai buni copii au un avantaj imens la școală. 6-9 luni este o diferență uriașă la vârsta de 5 ani, deoarece este cu 10% -20% mai multă viață. La rândul lor, mulți profesori confund maturitatea cu talentul sau efortul și compușii cu câștiguri mici
    
O mulțime de șanse merge în succes, dar povestea media o simplifică.
    
Chiar și naționalitatea contează. După cum Buffett a spus odată: "Sunt bogat din cauza interesului sporit și pentru că m-am născut american".4. Spre deosebire de a fi un "simplu" milionar sau multi-milionar, nu puteți folosi un proces pentru a deveni miliardar. A deveni un multi-milionar este mult mai ușor, deoarece se poate face într-un mod destul de simplu, dar care este mai mult legat de un proces decât de munca grea pură.